Aula itinerant – Modest Urgell. Més enllà d l’Horitzó

aulesgirona@gmail.com   25 de febrer de 2020   Comentaris tancats a Aula itinerant – Modest Urgell. Més enllà d l’Horitzó

Tal com estava previst, el passat dia 6 de març de 2020 un nombrós grup d’alumnes de les Aules van assistir a la visita guiada que s’havia organitzat per a visitar l’exposició de l’obra de Modest Urgell que el museu d’Art de Girona ha organitzat per commemorar el centenari de la seva mort.

2451620111111Modest_Urgell_treballant_al_seu_taller_5e31574a1a585Modest Urgell i Inglada va néixer el 1839 en el si d’una família benestant de Barcelona. Es va sentir atret pel teatre però la família el va dirigir cap al mon de la pintura. Estudià a l’Escola de la Llotja i fou alumne de Ramón Martí i Alsina. Allà va conèixer i es feu amic dels germans Vayreda.

Es va casar amb Elionor Carreras que també era pintora però de la que es desconeix la seva obra i el seu estil. Van tenir un fill i una filla. El fill també es dedicà a la pintura tot i que amb un estil diferent del seu pare perquè va seguir la tendència postimpressionista.

Modest Urgell va tenir uns començaments molt difícil perquè les seves obres eren rebutjades per massa avançades, per mostrar una tendència cap al realisme, però a rel d’un important premi que va Urgellobtenir en una exposició a Madrid amb el seu quadre “El Pedregal” i dels diferents i importants premis que va anar guanyant a Barcelona  va adquirir prestigi, fama aconseguint imposar-se àmpliament i a rebre molts encàrrecs, el que el permetia viure exclusivament de la pintura.

També va aconseguir la plaça de professor de Perspectiva i Paisatge a l’Escola d Belles Arts de Barcelona i més tard també va fer de professor a l’Escola la Llotja.

Els seus detractors li criticaven que pintava els mateixos temes i tipus de paisatges, fins a l’extrem que ell mateix va anomenar molts dels seus quadres “Lo de sempre”.

Cal saber que ell pintava paisatges que eren la representació de l’impacte que diversos indrets havien causat al seu ànim, o sigui que es impossible localitzar l’ermita, el camí, el campanar… en fi, els edificis o l’entorn representats en els seus quadres.

Visita molt interessant i possibilitat de conèixer un gran pintor català.

————————————————————————————————————————————-

Per sumar-se a l’Any Modest Urgell decretat per la Generalitat de Catalunya per tal de  commemorar el centenari de la mort del pintor Modest Urgell, al Museu d’Art de Girona es pot visitar una exposició de quadres d’aquest magnífic artista.

Aprofitant l’avinentesa, les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de Girona  organitza un Aula itinerant per tal de gaudir-la gratuïtament i  amb visita guiada.

Una visita molt recomanable que ens ajudarà a conèixer aquest pintor d’estil romàntic que va ser molt admirat a la seva època i que ens descobrirà unes obres  d’una bellesa innegable.

Dia:             divendres 6 de març de 2020                         Hora:         15,30 h.

Lloc:            Museu d’Art de Girona – Palau Episcopal

Contacte:     Membres de la Junta de les Aules

 

1577198534_983168_1577199005_sumario_normal_recorte1