Cloenda del curs 2023-2024 18-6-2024

aulesgirona@gmail.com   19 de juny de 2024   Comentaris tancats a Cloenda del curs 2023-2024 18-6-2024

El President de les Aules, Narcís Sureda va prendre la paraula per manifestar que el curs ha estat marcat per un desenvolupament ple de creixement i d’activitats enriquidores. Les classes s’han desenvolupat amb normalitat, i hem pogut garantir una experiència acadèmica de qualitat. Les estadístiques d’assistència i d’ocupació de l’Aula Magna ha sigut sobresalient el que demostra  l’interès creixent per la nostra oferta acadèmica i indica un alt grau de compromís i interès per part de l’alumnat a la rellevància dels temes tractats i la qualitat dels ponents que hem pogut acollir.

Va expressar el sincer agraïment a la Diputació de Girona, que ens ha brindat un suport inestimable, facilitant recursos i espais necessaris per al desenvolupament de les nostres activitats, a la Universitat de Girona, que ens proporciona un marc acadèmic rigorós i reconegut, i la possibilitat de denominar-nos Aules d’Extensió Universitària i a l’Ajuntament de Girona oferint-nos el seu suport institucional, cosa que ens ha permès afrontar els reptes amb més seguretat i recursos.

Gràcies a l’ajuda i l’aixopluc d’aquestes institucions, ens ha estat molt més fàcil tirar endavant les nostres tasques i assegurar l’èxit del curs. El seu compromís amb l’educació i la cultura és un exemple per a tots nosaltres, i ens anima a continuar treballant per oferir experiències formatives d’excel·lència.

IMG20240618170839Seguidament va prendre la paraula la Dra. Silvia Llach, Vicerectora  de Territori i Compromís Social de la UdG que va expressar les bones relacions amb les Aules Universitàries que han permès compartir coneixements, experiències i bones pràctiques. Va comentar la visita conjunta a les Aules Universitàries de Lleida que va permetre conèixer de prop les possibilitats i el desenvolupament d’aquesta institució germana. Vam poder intercanviar idees, explorar nous enfocaments i entendre millor com podem aplicar aquestes idees en el nostre context. Va comentar la possibilitat  dels cursos per a la gent gran que s’ofereixen a la nostra Universitat. Aquests cursos són una prova del nostre compromís amb l’aprenentatge continu i inclusiu. També va comentar el paper important del personal sènior voluntari i la possibilitat de participar en les nostres noves microcredencials, petites certificacions pensades per oferir competències  en àrees concretes. Us animo a explorar aquestes oportunitats i a sumar-vos a aquest nou camí d’aprenentatge.

A continuació va parlar la Sra. Gemma Martínez, Regidora de Ciutat que cuida de l’Ajuntament deIMG20240618171548 Girona que volia expressar la seva profunda gratitud per la preservació del dret a aprendre en un espai que no només promou el coneixement, sinó que també és un lloc de retrobament social i emocional que ens permet mantenir un entorn vibrant i inclusiu, on cada persona, independentment de la seva edat o bagatge, pot seguir creixent i aprenent.  És un punt de trobada per a persones que comparteixen el desig de seguir formant-se i la necessitat de connectar amb altres. En una època en què l’allargament de la vida ha fet que cada vegada siguem més, aquest espai adquireix una rellevància encara més gran. Continuarem avançant, creixent i enriquint les nostres vides.

IMG20240618171958I finalment va parlar la Iltre. Sra. Mónica Alcalá, Diputada d’Educació de la Diputació de Girona que va fer èmfasi en que l’edat no és un obstacle per a la il·lusió d’aprendre, de fet, moltes vegades, és en la maduresa que descobrim un desig més profund de coneixement i una oportunitat per compensar els dèficits educatius del passat. Les Aules de la Gent Gran són l’espai ideal per satisfer aquesta necessitat de formació contínua, oferint una àmplia gamma de temes i activitats dirigides a la capacitació i l’enriquiment personal de les persones majors.  Els temes tractats van des de la història i l’art fins a la tecnologia i les ciències socials, oferint una visió completa que permet als alumnes ampliar els seus horitzons i on  es fomenta el debat i l’intercanvi d’idees.

L’acte de cloenda va finalitzar amb un concert ofert per les Soulsisters que ens van oferir un ampli programa de cançons que van satisfer enormement al públic assistent.

 

IMG20240618175257