Aula itinerant. Cartells de la vida moderna. Caixa Fòrum de Girona 30-11-2022

aulesgirona@gmail.com   2 de desembre de 2022   Comentaris tancats a Aula itinerant. Cartells de la vida moderna. Caixa Fòrum de Girona 30-11-2022

La Junta de les Aules va organitzar una visita a l’exposició de Cartells  de la vida moderna – Art publicitari, que ofereix el Caixa Fòrum de Girona. Un grup de 28 persones ens vam trobar allà i vam seguir amb atenció les explicacions de la guia que ens van fer gaudir molt de l’exposició.

Vam redescobrir els orígens del cartell artístic modern, com a reclam publicitari i com a obra d’art ja que vam poder veure cartells de Steinlen, Mucha, Hohenstein, Ramon Casas, Utrillo, de Riquer, Sorolla, etc. I vam poder veure com s’inicià el reclam publicitari que representen l’art del cartellisme durant el període modernista.  El fons prové de cartells del Museu Nacional d’Art de Catalunya i de col·leccionistes com Plandiura i Riquer. Cal saber que les empreses o fabricants demanàvem els seus cartells a artistes consagrats de la pintura o art en general pel que els mateixos es convertien en vertaderes obres d’art.

Els alumnes van quedar molt satisfets de la visita, de gran interès cultural i artístic.

20221130_170021