Projecte PEHC. Educació física, salut i infants. 11-2-2020

aulesgirona@gmail.com   14 de febrer de 2020   Comentaris tancats a Projecte PEHC. Educació física, salut i infants. 11-2-2020

El projecte es va crear en veure com la obesitat infantil  s’està convertint en un greu  problema social degut a la falta de mobilitat dels nens i a una alimentació no adequada, per tant es tractava de demostrar que amb un canvi d’hàbits, tant a nivell familiar com a les escoles, aquesta situació podia canviar, és per això que l’Anna Prats com a Dra. en Biologia i cap del projecte juntament amb Raquel Font Dra. en Ciències de l’Activitat Física i Esport, Azahara Fort Dra. en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport i Fisioterapeuta i Blanca Román Dra. en Medicina es van unir per fer aquesta recerca cada una des de la seva especialització.

92EHnhSG_400x400Desprès de demanar els permisos corresponent a la Comissió d’Ètica de l’Hospital Trueta, als ajuntaments de Cassa de la Selva i Salt, als pediatres del CAP, al Collegi Públic Aldric, La Salle de Cassa i Escola Puig d’Arques de Cassa de la Selva i l’Escola El Gegant del Rec i l’Escola Les Arrels de Salt i als pares dels alumnes el van posar en marxa amb la col·laboració dels professors d’educació física dels centres i l’ajut d’estudiants de EUSES.

Physical Education Health and Children (PEHC) es un projecte amb una intenció clarament científica però a la vegada, amb una remarcable vocació pedagògica i comunitària que incorpora, de forma interdisciplinar,  coneixements de la medicina, la fisioteràpia, la biologia i l’educació.

El gran objectiu del PEHC és estudiar els efectes d’un Treball Neuromuscular Integrat (TNI) sobre la competència motriu, la predisposició a la obesitat i l’adherència a recomanacions d’activitat físic saludables en edat pediàtrica.

Aquest plantejament ens obliga a intervenir des d’una perspectiva molt holística i comunitària, IMG20200211173311treballant conjuntament amb mestres i professors d’educació física, famílies i els mateixos infants i joves.

Més de 270 nens de 8 anys dels municipis de Cassà de la Selva i Salt han participat en el nostre estudi en el que hem pogut comprovar com la implementació del TNI a l’assignatura d’educació física millora la competència motriu dels infants així com els paràmetres antropomètrics

Anna Prats Puig és Doctora en Biologia per la UdG. i Professora i coordinadora de recerca de l’EUSES. Projecte PHEC: Educació física, salut i infants.

IMG20200211173243

IMG20200211174827