Inauguració curs 2022-2023 4-10-2022

aulesgirona@gmail.com   7 d'octubre de 2022   Comentaris tancats a Inauguració curs 2022-2023 4-10-2022

Amb la presència del Sr. Albert Piñeira, Vicepresident de la Diputació de Girona, la Sra. Nuria Pi Regidora de Drets Socials i Cooperació de l’Ajuntament de Girona i la Dra. Silvia Llach, Vicerectora de la UdG, obre l’acte a les 17 h. el Sr. Albert Johé, director en funcions de la Casa de Cultura, amb una benvinguda a les autoritats, junta directiva de les Aules i als alumnes assistents que omplen l’Aula Magna.

Tot seguit el President de les Aules, Sr. Narcís Sureda, agraeix a les esmentades autoritats la seva assistència a aquest acte inaugural.

Fa especial referència a un període fosc que les Aules van passar durant el període de la pandèmia, en el que es varen  haver de suspendre les conferències i més tard tornar-les a iniciar però seguint amb l’ acompliment estricte de les normatives que les autoritats sanitàries aconsellaven. Malgrat tot, indica que, si be malauradament hi van haver baixes d’alumnes,  també  s’han  produït  altes  i l’ equilibri s’ha mantingut amb creixement destacat.

A nivell econòmic, tot i que durant aquest passat període no es varen cobrar les quotes anuals, s’ ha pogut superar el possible dèficit econòmic que això va produir.

Agraeix el President l’ estimable col·laboració dels puntals que fan possible la raó de ser de les Aules i que son, els alumnes, la Diputació de Girona -amb la cessió de l’ Aula Magna a més d’ altres serveis per a les mateixes-, les subvencions d’ entitats publiques com l’ Ajuntament i la  Generalitat de Catalunya, cadascuna en la modalitat més convenient per a elles, subvencions d’alguna entitat privada, i també l’ actual Junta que treballa cada dia amb gran interès, dedicació i esforç i que aquest any s’ ha ampliat amb dues persones més, essent actualment 10 els integrants de la mateixa.

IMG20221004171516Intervé la Sra. Núria Pi, Regidora de Cultura de l’ Ajuntament de la Ciutat de Girona, que fa  especial referència a la voluntat de la corporació municipal de l’ ajut pel constant i permanent desenvolupament de la cultura, i les Aules en son un exemple ben palès.

Malgrat lo anterior, les Aules son també un ajut a la possible soledat que moltes persones viuen. Aquestes activitats ajuden al retrobament de les persones, a veure’s, a relacionar-se i a compartir coneixements i memòria. Indica que hi va haver un període abans del Covid , una vida no esperada i superada durant aquesta pandèmia que es va allargar practicament a dos anys, però ara estem amb un post Covid que cal aprofitar i gaudir-lo al màxim. Cal tenir en compte que seguim aquí i que aquí estem per aprofitar-nos de tot allò que ens omple.

El Sr. Piñeira, manifesta que l’omple de satisfacció veure l’Aula plena d’alumnes amb “edad acumulada”, de gent que te inquietuds culturals i de coneixement  i que així  es senten mes còmodes per continuar amb la realitat que els envolta. També manifesta que deixar d’ aprendre es començar a envellir i que per els estudiants abans hi havia una franja d’edat. Avui no hi ha cap període per aprendre o dirigir la nostra curiositat a novetats i matèries. Felicita a la Junta per ser capaços de programar unes conferències tan transversals i de temes tan variats, sense excloure cap matèria e impartides en un marc de rigor i excel·lència. Així, tal vegada arribem a ser “magisters” que no pot pas ésser-ho tothom i deixar de ser “ministers” que si que està a l’abast de tothom.

Dona finalment les gracies als alumnes per la seva continuada assistència així com als diferents conferenciants i professionals que cada setmana imparteixen les mateixes, i també a la junta directiva ja que, tots plegats, son l’ ánima de les Aules.

Tot seguit i per concloure l’ acte  M. Helena Tolosa ens ofereix un recitat musical i de poesia d’ autors  com Joan Vinyoli, Vicent Andrés Estelles, Mercè Rodoreda, Miquel Marti Pol… ple de sensibilitat.

IMG20221004172829

IMG20221004172824

IMG20220621171819_2