Aula Itinerant – Pintura Flamenca i Holandesa

aulesgirona@gmail.com   10 de maig de 2018   Comentaris tancats a Aula Itinerant – Pintura Flamenca i Holandesa

Tal com estava programat, el passat dia 30 de maig de 2018, un grup de vint-i-vuit alumnes van anar a la visita guiada que ens oferia Caixa Fòrum per tal de gaudir de l’exposició de pintura flamenca i holandesa dels segles XVI i XVII.

Al llarg dels segles XVI i XVII, i malgrat els conflictes, els Països Baixos del nord i del sud viuen un desenvolupament econòmic sense procedent degut, en part, als èxits comercials dels ports d’Anvers i Amsterdam. El comerç pròsper i el ràpid augment de la riquesa van contribuir a la consolidació d’un mercat de l’art. A les corts europees, com també en alguns cercles privats, apareixen nous mecenes i col·leccionistes que va propiciar l’inici del mencionat mercat d’art i ampliar el cercle cada vegada més important dels amants de la pintura.

L’exposició i les esplèndides explicacions dels guies van oferir una oportunitat inestimable d’endinsar-se en aquests temes i en aquesta època tan apassionants.

IMG-20180602-WA0009

 

IMG-20180602-WA0010

 

IMG-20180602-WA0011

 La Junta de les Aules està preparant una Aula Itinerant per  fer una visita guiada a l’exposició de pintura que s’exhibeix actualment al Caixa Forum de Girona: Pintura flamenca i holandesa del Museu de Ginebra.

Aquest museu suís té una destacada col·lecció de pintura flamenca i holandesa en un període considerat com el segle d’or dels Països Baixos. Ens explicaran missatges ocults en quadres on, a vegades, res és el que sembla. El concepte de desengany impregna la pintura dels Països Baixos del segle XVI i, sobretot, del XVII. Una realitat que es pot veure plasmada en els 48 quadres que conformen l’exposició.

La visita està concertada pel proper dimecres dia 30 de maig a les 17,30 h., es gratuïta i tothom qui hi vulgui participar pot comunicar-ho als membres de la Junta que es troben sempre a l’entrada de l’Aula Magna de la Casa de Cultura el proper dimarts dia 15 de maig de 2018.

Creiem que es una magnífica exposició i animem a tothom a participar-hi.

VD PINTURA-FLAMENCA-960x540