Apadrinament escultura “La Vellesa” 25-6-2024

aulesgirona@gmail.com   16 de juny de 2024   Comentaris tancats a Apadrinament escultura “La Vellesa” 25-6-2024

Ens complau comunicar-vos que les Aules d’Extensió Universitària per a la Gent Gran de Girona continua amb el compromís d’esser els padrins de l’escultura “La Vellesa”, situada a la Plaça d’Espanya, als jardinets del carrer Barcelona de davant de l’estació del tren. Aquest compromís simbolitza el nostre respecta i estimació vers aquesta escultura tot tenint cura de que la mateixa gaudeixi de les condicions de conservació i manteniment adequats.

Per tal de renovar i celebrar aquest compromís, vos comuniquem que el dimarts dia 25 de juny, a les 19 h. se celebrarà un acte específic amb la presencia dels Amics de la UNESCO, patrocinadors dels apadrinaments, i dels alumnes, amics i totes les persones que vulguin participar a la celebració.

Serà una oportunitat meravellosa per compartir moments significatius d’amor a l’art i de respecte al que l’escultura representa.

———————————————————————————————————————————-

25 de juny de 2024

L’acte de renovació del compromís d’apadrinament de l’escultura “A la vellesa” de Ramón Casellas i Albert, va començar amb la intervenció de la presidenta dels Amics de la UNESCO, Dolors Reig. Va comunicar que, a causa del decret de dos dies de dol pels greus incidents recents al barri de la Font de la Pólvora, el representant de l’Ajuntament no havia pogut assistir i va demanar un minut de silenci en senyal de rebuig pels fets ocorreguts.

Després, Dolors Reig va oferir una breu ressenya de l’escultura i del seu creador. Va cedir la paraula al president de les Aules, Narcís Sureda, qui va elogiar l’escultura i el seu significat i va concloure el parlament llegint el poema que s’ha inscrit en el punt de llibre distribuït entre els assistents com a record de l’acte.

En aquest punt, el vicepresident de les Aules, Sr. Josep Mª Canaleta, va llegir unes paraules que li havia fet arribar el Sr Lluís Torner i Callicó, que no va poder ser present a l’acte per problemes de salut, i que exercia de President de les Aules l’any 2014, en el moment que es va acceptar l’apadrinament de l’escultura.

Posteriorment, una filla de l’escultor, va parlar sobre la vida i l’obra del seu pare, compartint algunes anècdotes personals.

Finalment, Xavier Aldeguer, regidor del barri de l’Eixample, va destacar la importància de poder gaudir de l’art a la via pública, en aquest cas en forma d’escultura. Va afirmar que l’art és el que ens defineix com a éssers humans, dotats de sensibilitat i emocions.

Dolors Reig va agrair la presencia dels familiars de l’escultor així  com la de tots els assistents, i la participació emotiva dels mateixos en un acte adient per gaudir i apreciar una escultura magnifica plena de missatge humà.