Inauguració curs 2024-2025. La sensibilitat de la tramuntana. 1-10-2024

aulesgirona@gmail.com   4 d'octubre de 2024   Comentaris tancats a Inauguració curs 2024-2025. La sensibilitat de la tramuntana. 1-10-2024

L’espectacle està dissenyat per celebrar i donar a conèixer la figura de Montserrat Vayreda i Trulloll, una reconeguda poeta catalana, en el marc del centenari del seu naixement. Aquest esdeveniment no només busca posar en valor la seva trajectòria com a escriptora, sinó també acostar el seu llegat literari al públic. A través de la recitació d’alguns dels seus poemes més emblemàtics, es vol transmetre la seva veu poètica, la seva sensibilitat i la seva visió del món.

La funcio és conduïda per dos personatges principals: una noia que encarna Montserrat Vayreda a l’edat d’uns 12 anys, i un actor que narra i descriu les percepcions de la naturalesa que envolta l’escriptora i que inspira la seva poesia. L’actor actua com una veu reflexiva que explica com la natura esdevé un element central en la vida i obra de Montserrat Vayreda. A més de la narració, la música juga un paper fonamental: peces interpretades al piano i al violí s’entrellacen amb els poemes, alguns dels quals són cantats per la noia que representa Montserrat, mentre que d’altres són recitats per l’actor.

La representació destaca per la seva sensibilitat, amb una selecció molt acurada de poemes que, combinats amb la música, transporten l’audiència a l’univers poètic de Montserrat Vayreda. A través d’aquesta combinació d’art escènic i literari, es crea una atmosfera íntima i evocadora, que permet aprofundir en la figura de l’autora i captar l’essència i l’aura que l’envolta. Un homenatge delicat i emotiu que presenta una Montserrat Vayreda plena de vida i creativitat.

Actors: Martí Peraferrer i Glòria Vila.       ASSOCIACIÓ CULTURAL TEATRE BLAU