Obre la sessió el president de les Aules Sr. Narcís Sureda donant la benvinguda als membres de la taula presidencial. A continuació, fa menció del intens treball de la Junta i de tot el que s’ha hagut de dur a terme per tal de dotar a les Aules de tota la infraestructura que necessita per fer possible una oferta de conferenciants i d’Aules itinerants de qualitat. No oblida que a tot plegat també hi contribueixen les subvencions rebudes –Ajuntament, la Caixa i el Col·legi d’Aparelladors, Arquitectes tècnics i Enginyers d’edificació de Girona- així com el poder disposar de la Casa de Cultura i de l’ajuda del seu personal, que sempre han recolzat de manera generosa i professional totes les nostres activitats. Acaba dient que en un dia tan senyalat desitja que tan el Govern de la Generalitat com el de la nació facin gala del seny que es necessita.
Passa el torn de paraula al Dr. Carles Serra, en qualitat de representant de la Universitat de Girona, que inicia les seves paraules amb el poema “Assaig de càntic en el temple” d’Espriu i el compara amb el de Carner “Camí incert”, tot fent referencia als moments en que estàvem immersos. Fa esment del valor que aporta el coneixement a les nostres vides i va assenyalar que la Universitat de Girona fomenta l’educació i el saber a totes les edats mitjançant una munió de programes dirigit a aquest ampli ventall i menciona específicament el que existeix per a majors de 50 anys. Amb tot aquests programes la Universitat intenta allunyar-se del caràcter elitista d’altres temps per apropar-se al dret a l’educació per a tothom que és la clau per una societat millor. L’aprenentatge és vida, és una manera de viure i celebra la nostra activitat per tirar endavant les Aules tot desitjant que el curs vinent la inauguració es pugui fer en un clima de més tranquil·litat.
Seguidament parla el Sr. Eduard Berloso, en qualitat de representant de l’Ajuntament de Girona, qui disculpa l’absència de l’alcaldessa deguda als moments que s’estan vivint. Manifesta que el col·lectiu de la gent gran és el que mereix més atenció i que cal afrontar l’envelliment positivament donant eines que permetin envellir de manera activa aprofitant les possibilitats de la formació continua i tal vegada obtenint coneixements que no es van poder obtenir abans. Ara, l’envelliment s’associa cada cop més a conceptes com autonomia, compromís, saviesa i qualitat de vida.
Finalment pren la paraula el Sr. Albert Piñeira, en representació de la Diputació de Girona, que manifesta que cada vegada que inaugura un nou curs te la creença que obre una porta al coneixement. Estima que les Aules son un model d’èxit ja que no es limiten a ser aules de coneixement sinó que també compleixen una funció de relació social, de connexió amb el mon. La gent gran compleix en aquest moment molts de rols: pares, avis, estudiants… i des de les institucions cal donar suport a totes les activitats dirigides a ells i agrair a la gent gran la seva participació als cursos i accions que es programen. Una societat més formada es una societat més lliure i millor. Som una nació d’arrel cultural i les Aules formen part d’aquesta cultura.
A continuació dels parlament de les autoritats es va donar pas a un espectacle de màgia anomenat “Deliris impossibles”, a càrrec de Jordi Quimera, que demanant la participació de diversos alumnes va desenvolupar la seva actuació omplint de rialles i de vertadera màgia l’Aula Magna creant un ambient distés i molt divertit .