Conferència de l’Associació Dret a Morir Dignament

aulesgirona@gmail.com   24 de gener de 2020   Comentaris tancats a Conferència de l’Associació Dret a Morir Dignament

El dijous 23 de gener va tenir lloc a l’Aula A de la Casa de Cultura una conferència amb el títol “Morir dignament” organitzada conjuntament per la nostra Aula i l’Associació Dret a Morir Dignament per tal de informar als alumnes interessats en aquest tema.

IMG20200123174633~3L’acte va anar a càrrec de la Sra. Carme Vallès, Coordinadora Grup Girona DMD-CAT i la Sra. Núria Bagaría, Voluntària de DMD-CAT.

A DMA quan parlen de la mort digne es refereixen al dret a morir amb els valors, prioritats i preferències de cada persona, entenen com a dignitat el concepte subjectiu lligat a l’autonomia personal i a la llibertat individual.

En primer lloc van fer una exposició sobre les lleis que regulen aquest dret i les reformes que s’han anat fent en els últims anys, en part gràcies al treball de DMD amb els seus voluntaris, a base deIMG20200123180727~3 jornades, conferències, presència als mitjans de comunicació, contactes amb polítics de tots els àmbits i totes les ideologies, assessorament a la ciutadania, activitats educatives als centres d’ensenyament i col·laboració amb institucions, sectors professionals i moviments socials.

Seguidament van parlar del Document de Voluntats Anticipades (també dit Testament Vital) on es fan constar les preferències sobre cures i tractaments que es volen rebre o rebutjar quan la persona no pugui expressar-se i tant el hospitals públics com privats han de tenir en compte, perquè hi hagi un seguiment correcte d’aquest document es nombra un tutor que arribat el moment pugui exigir que es compleixi la voluntat del malalt.

Es pot fer de dues maneres
-Davant de tres testimonis (dos d’ells sense relació familiar o econòmica)
-A la notaria (en aquest cas no calen testimonis)

El document s’empara en la llei 21/2000 del Parlament de Catalunya. El Departament de Salut de la Generalitat disposa d’un registre oficial on es pot registrar el DVA.

En cas de que algun alumne volgués més informació es pot dirigir a:

DMD Girona

Hotel d’Entitats
Carrer de la Rutlla, 20/22
17002 Girona

E-mail:  dmd.girona@gmail.com

Obert el primer dimarts de cada mes de 18,00 h a 20,00 h

Cartell DMD

 

 

IMG20200123180655~2

 

 

IMG20200123180710