Cloenda del curs 2018-2019 18-6-2019

aulesgirona@gmail.com   19 de juny de 2019   Comentaris tancats a Cloenda del curs 2018-2019 18-6-2019

Inicia el torn de parlaments el president de les Aules Sr. Narcís Sureda que manifesta la seva satisfacció pel fet de celebrar el final del curs, ja que es pot valorar com un premi per la feina que s’ha fet. Sempre queda aquella petita sensació que volies haver fet més, però en tot cas ha sigut per imponderables o imprevistos, mai per deixadesa o manca d’interès de fer el màxim. Sortosament tenim autocrítica i sabem on possiblement fallem però mantenim l’ambició de fer-ho sempre millor i això ens guia. Per a qui es pugui  sentir insatisfet, indica que s’han impartit 31 conferències,  organitzat diverses Aules Itinerants i que  gestionem un col·lectiu de 245 alumnes. Agraeix el suport de les Institucions que es manifesta per part de la Diputació amb les facilitats per ocupar espais de la Casa de Cultura, amb la col·laboració del seu personal,  i amb l’ajuda permanent. També el que ens ofereix l’Ajuntament, obert sempre a les nostres aspiracions  i manifestat amb una subvenció que engrandeix les nostres possibilitats i ara també  comptem amb la col·laboració de la Universitat de Girona amb la qual s’ha signat un conveni que sustenta el nostre títol d’Aules Universitàries i amb qui també es podrà establir una participació de conferenciants provinents de les seves files de professorat. Així mateix, explica que s’ha estructurat una Comissió Mixta composta per la Vicerectora  Sra. Silvia Llach i ell mateix,  que vetllarà perquè les activitats que duem a terme s’ajustin al màxim a la difusió de la cultura.  Creu que les Aules estan omplint l’espai que potser quedava entre els alumnes de les Aules Sènior de la UdG i els sèniors que acudeixen a les activitats dels Centres Cívics, oferint nosaltres unes pinzellades culturals importants. Te unes paraules de record pels Presidents del Col·legi d’Aparelladors de Girona i de la CECAM, que no han pogut assistir a la cloenda,  que també contribueixen a les tasques de les Aules mitjançant una subvenció ja que valoren molt positivament la tasca que duem a terme.

P1290414Pren la paraula la Vicerectora de Territori i Compromís Social de la  UdG, Sra. Silvia Llach, que transmet una salutació del Rector i excusa la seva assistència, i expressa la seva satisfacció per veure com avancen les Aules on veu molta vitalitat, tant per part de l’alumnat com de la Junta. Es felicita també d’haver signat el Conveni que servirà per fer una valoració de la feina duta a terme, i millorar la relació i aportació  mútua.  Ens transmet la nova direcció que està prenent la Universitat que no es limitarà solament a la docència sinó que està prenent una funció nuclear. Les nostres Aules també contribueixen a la seva millora.

Seguidament parla la regidora Eva Palau que ha vingut en representació de l’alcaldessa.  Comenta que li resulta un plaer substituir a l’alcaldessa en un acte com aquest i felicita a les Aules per les P1290420activitats realitzades i per la capacitat d’omplir sempre l’Aula Magna amb les nostres conferències. Constata que els jubilats ara representen un repte per a les institucions, que tenim una veu pròpia que necessita ser escoltada, perquè tenim ganes de ser actius i podem ajudar a crear una ciutat amb persones amb ganes d’aprendre. Això els impulsa a buscar els  mitjans de tirar tot endavant i esperen estar a l’alçada donant resposta a la nostra demanda.

Finalment parla el Vicepresident de la Diputació  Sr. Albert Piñeira que manifesta que ens vol P1290429transmetre la seva definició de jubilat: persones que tenen més anys de joventut acumulada. Felicita les Aules que sap que van sorgir gràcies a l’impuls i la voluntat de les persones que tenen la voluntat de seguir aprenent. Som el col·lectiu que ara formem part del que s’anomena “envelliment actiu·” ja que hem passat de quedar-nos a casa a la vora del foc a integrar-nos a la multitud d’activitats que se’ns ofereixen. Accedim a la formació, a l’esport, al coneixement i a múltiples  activitats. Som receptors i emissors de coneixement i la ciutat està orgullosa de tenir ciutadans formats i crítics. Tot funciona millor i les institucions també tenen de col·laborar i impulsar les accions que es proposin. Felicita a l’alumnat per assistir a tot el que se’ls ofereix perquè és important posar anys però sobretot és important posar bons anys.

Seguidament vam gaudir d’una magnífica vetllada musical gràcies al Trio Andrée, música en femení, que ens va oferir un concert interpretat per dones, amb obres escrites per dones d’una alta qualitat i dignes de ser escoltades.