Aula Itinerant – Ramon Pichot, de Els Quatre Gats a la Maison Rose

aulesgirona@gmail.com   24 d'octubre de 2018   Comentaris tancats a Aula Itinerant – Ramon Pichot, de Els Quatre Gats a la Maison Rose

La Junta de les Aules està preparant una Aula Itinerant per  fer una visita guiada a l’exposició de pintura que s’exhibeix actualment al Caixa Forum de Girona: Ramon Pichot, de Els Quatre Gats a la Maison Rose.

Aquesta visita gratuita  tindrà lloc el dimecres dia 14 de novembre de 2018 a les 17,30 h. Tots els alumnes que hi estiguin interessats tenen temps d’inscriure’s fins el dia 6 de novembre, mitjançant el correu de les Aules aulesgirona@gmail.com o bé personalment a l’entrada de l’Aula Magna de la Casa de Cultura el mateix dia 6 abans de la conferència setmanal. Recomenem molt aquesta aula itinerant per l’interés de l’obra que es presenta a l’exposició.

Ramon Pichot va viure a l’epicentre de l’art internacional de l’època i es va envoltar de destacades figures del món cultural parisenc, com ara Pablo Picasso o Guillaume Apollinaire.

La seva obra va anar evolucionant des del modernisme inicial fins al decorativisme de la segona dècada del segle XX, i es va caracteritzar especialment pel tractament i la preeminència del color. Tres escenaris el van marcar al llarg de la seva trajectòria artística: Barcelona, París i Cadaqués, i,  temàticament, es va moure entre les escenes de gènere, els retrats, el paisatge de Cadaqués i el tipisme hispà.