Aula Itinerant – Ramon Pichot, de Els Quatre Gats a la Maison Rose

aulesgirona@gmail.com   24 d'octubre de 2018   Comentaris tancats a Aula Itinerant – Ramon Pichot, de Els Quatre Gats a la Maison Rose

Tal com s’havia comunicat, el dia 14 de novembre de 2018 un nombrós grup de companys de les Aules vàrem fer la visita guiada a l’exposició Ramon Pichot, dels Quatre Gats a la Maison Rose.

Ramon Pichot (Barcelona, 1871 – París, 1925) va ser una de les figures destacades de l’art català del final del segle XIX. En la seva obra, Pichot va anar evolucionant des dels seus inicis modernistes a Barcelona fins al decorativisme de la segona dècada del segle XX, i així va contribuir a la síntesi de les diferents tendències de la renovació plàstica catalana. Aquesta exposició analitza la trajectòria vital i artística de l’autor català a través de tres etapes: la Barcelona modernista, el París de la bohèmia i el Cadaqués que li va servir de refugi i inspiració.

Amb la visita guiada va quedar palesa la seva visió de l’entorn on es va relacionar i conviure mostrant així mateix costums,  tradicions i personatges que el van acompanyar al llarg del seu projecte artístic.

P1240325

P1240319a

P1240315

P1240312

P1240317

 

La Junta de les Aules està preparant una Aula Itinerant per  fer una visita guiada a l’exposició de pintura que s’exhibeix actualment al Caixa Forum de Girona: Ramon Pichot, de Els Quatre Gats a la Maison Rose.

Aquesta visita gratuita  tindrà lloc el dimecres dia 14 de novembre de 2018 a les 17,30 h. Tots els alumnes que hi estiguin interessats tenen temps d’inscriure’s fins el dia 6 de novembre, mitjançant el correu de les Aules aulesgirona@gmail.com o bé personalment a l’entrada de l’Aula Magna de la Casa de Cultura el mateix dia 6 abans de la conferència setmanal. Recomenem molt aquesta aula itinerant per l’interés de l’obra que es presenta a l’exposició.

Ramon Pichot va viure a l’epicentre de l’art internacional de l’època i es va envoltar de destacades figures del món cultural parisenc, com ara Pablo Picasso o Guillaume Apollinaire.

La seva obra va anar evolucionant des del modernisme inicial fins al decorativisme de la segona dècada del segle XX, i es va caracteritzar especialment pel tractament i la preeminència del color. Tres escenaris el van marcar al llarg de la seva trajectòria artística: Barcelona, París i Cadaqués, i,  temàticament, es va moure entre les escenes de gènere, els retrats, el paisatge de Cadaqués i el tipisme hispà.