Final de curs amb les autoritats. 13-06-2017

aulesgirona@gmail.com   15 de juny de 2017   Comentaris tancats a Final de curs amb les autoritats. 13-06-2017

A les 17,30 hores del dimarts dia 13, a l’ Aula Magna de la Casa de Cultura va tenir lloc la cloenda del Curs 2016-2017 de les Aules d’ Extensió Universitària per la Gent Gran de Girona.

Varen presidir l’ Acte la Il·lma. Sra. Marta Madrenas i Mir, Alcaldessa de Girona, l ‘Il·lm. Sr. Albert Piñeira i Brosel, Vicepresident de la Diputació de Girona, el Doctor Carles Serra i Salame, en representació del Degà de la Universitat de Girona, el Sr. Josep Blanch, Director de Institucions de Caixa Bank, i el President de les Aules Sr. Narcís Sureda i Daunis.P1150484

Assistiren també la Regidora de l’ Ajuntament de Girona, Sra. Eva Palau i Gil, Regidora de l’ Àrea de Salut, Sostenibilitat, Medi Ambient, Participació i Cooperació del Ajuntament de Girona, la Sra. Gemma Batlle i Pujol Directora de Banca d’ Institucions de Girona de Caixa Bank, el Director en funcions de la Casa de Cultura Sr. Lluís Freixas i Mascort, l’ ex President de les Aules Sr. Lluís Torner i Callicó,  així com els integrants de l’actual Junta Directiva de les mateixes. I l’Aula plena dels alumnes que fidelment assisteixen cada dimarts a la cita.

El Sr. Piñeira, Vicepresident de la Diputació 990_1469126453pieira01va fer esment a la tasca desenvolupada per les Aules, que li consta que cada dimarts, en el marc de l’ Aula Magna de la Casa de Cultura, s’imparteixen   conferencies de temes tan diversos com Historia, Literatura, Medicina, Física, Química, Mediambientals, Astrologia, Antropologia, Noves tecnologies, etc… Manifesta que cal  felicitar als organitzador/es ja que no es només mèrit del conferenciant el que les aules mantinguin un considerable quòrum, sinó també a la feina que darrera tot plegat es desenvolupa, tant per el que fa a programació com a la concertació.

Intervé tot seguit el Dr. Serra, de la UdG qui manifesta l’ interès que la Universitat te al respecte en tant que es una forma mes de contribuir a la formació de persones, en aquest cas totes elles o la dsc_01071majoria sèniors.  Posa a disposició de les Aules el viver de professors universitaris i fa esment de la seva satisfacció per la diversitat i qualitat que li consta es desenvolupa en les conferencies  per els diferents temes de cadascuna.

El Sr. Josep Blanch de La Caixa diu que és  brillant i molt satisfactòria per la seva entitat, la tasca que les Aules dia a dia fan en l’ àmbit de la Ciutat de Girona i rodalies. Ni que dir que l’ Obra Social de Caixa Bank està orgullosa de donar suport a l’ associació en tant que la feina és portada a terme per una junta, i que la principal característica de la  mateixa és que tots els membres que hi treballen ho fan de forma voluntària i gratuïta.

El President de la Entitat Sr. Sureda fa un repàs de la trajectòria del últim any, des de la renovació de la Junta fins avui.

Una dada important es que les Aules  han crescut en numero d’alumnes. Que el nivell d’assistència s’ha mantingut i/o ampliat ja que moltes vegades  s’ha hagut  d’ habilitar un altre espai amb mitjans tècnics, visuals i sonors a part de l’ Aula Magna perquè es pogués seguir la conferencia per més públic assistent.  També s’han implementat carnets per a tots el alumnes; s’ha dotat a les Aules dels elements informàtics necessaris (PC e impressora); s’ha obert una pagina web on cada setmana es pot trobar un resum de les conferencies. L’ Aula te el seu correu electrònic, així com la signatura digital preceptiva a efectes de poder portar a terme tota mena de tràmits administratius i de relació amb els diferents departament de l’ Administració.

Dona les gràcies el Sr. Sureda molt especialment al Sr. Freixas de la Casa de Cultura i als empleats de la mateixa, per la seva col·laboració amb les Aules, per la confecció de tríptics, enviament de correspondència, recollida de la mateixa, i qualsevol altra tasca administrativa o de atenció que es presenti.

A la vegada agraeix a la Diputació el que cada setmana posi a disposició de les Aules l’ Aula Magna de la Casa de Cultura, i que ens hagin cedit un espai privat com a despatx per treballar com a oficina central i per reunions de la Junta Directiva.

Respecte de l’ Ajuntament, dona  també les gracies a la Sra. Alcaldessa per el suport que les Aules reben d’aquesta corporació en tots els sentits, inclòs l’ econòmic.

També a la Caixa, que a traves de l’ Obra Social participa en aquest suport el que agraeix  al President al Sr. Blanch.

Ni que dir de la relació amb la UdG, que proporciona part del professorat per les conferencies i amb qui s’ha establert una sinergia per, en un futur, col·laborar mes intensa i assíduament. Dona les gracies al Dr. Serra per això.

Intervé l’Alcaldessa Sra. Madrenas, que manifesta el seu goig al veure la sala plena d’alumnesgirona_plato_inauguracio_sep_5 sèniors, gent gran, o no tant gran amb ganes de aprendre més i més cada dia. Ciutadans que cada setmana fan us de la oferta cultural que Girona posa a la seva disposició, una d’elles les Aules i manifesta que és un orgull per ella el representar a tots i a cadascun d’aquest alumnat. Cada dia es bo per aprendre coses noves i mai es prou tard.  Per el proper cicle manifesta el seu desig d’impartir  una conferencia.

Intervé tot seguit el Sr. Sureda que fa especial esment a la tasca que l’ ex President Sr. Torner ha portat a terme en el transcurs de 14 anys treballant per les Aules.

Per la seva dedicació continuada, interès i perseverança davant les dificultats, les Aules avui son on son i això te un mèrit que es vol deixar palès.

P1150487La Il·lma. Sra. Alcaldessa, fa entrega al Sr. Torner d’ una placa d’agraïment per la quantitat i qualitat de la feina portada a terme pilotant les Aules fins avui.

El Sr. Torner agraeix aquesta distinció, fent esment però als seus antecessors, Sr. Matas, Sr. Thio i Sr. Torrelles de la Universitat, a qui fa també partícips en tot cas d’aquest mèrit que avui se l’hi atorga.

Es dona per tancat l’ acte amb la projecció d’ un vídeo referent a aquest mitjà imprescindible per la humanitat com es  l’ aigua.

P1150482

P1150483