Aula itinerant al Museu del Suro de Palafrugell i Jardins de Cap Roig

aulesgirona@gmail.com   5 d'abril de 2017   Comentaris tancats a Aula itinerant al Museu del Suro de Palafrugell i Jardins de Cap Roig

 

Seguint el programa previst, que ja s’havia comunicat a tots els alumnes inscrits a la sortida, vam iniciar l’aula itinerant dirigint-nos cap a Palafrugell per tal de visitar el Museu del Suro.

Vam arribar amb temps suficient per poder fer un petit esmorzar i a les 11 en punt ens va rebre el guia que teníem assignat per explicar-nos tot el que s’exhibeix al Museu.diposit d'aigua

 El Museu del Suro de Palafrugell  està ubicat als locals del’antiga fàbrica de Can Mario, una fabrica surera modernista, que desplega tots els seus espais al voltant d’una petita sureda. Així, ens va poder explicar el recorregut que ha de fer el suro des del bosc fins a la manipulació a la fàbrica per obtenir taps, discos, paper i aglomerats.

El museu adquireix, conserva i posa en valor un patrimoni veritable creat a l’entorn del mon del suro a Catalunya, en tant que configura un paisatge, una indústria, unes formes de vida i una identitat comunes. És el museu més gran del món d’aquesta matèria.

La visita finalitzà amb la visió d’un audiovisual interessantíssim que explica l’espectacular història de la que va ser la fàbrica surera més gran de l’estat espanyol, la potent empresa Amstrong, una de les més importants del món en aquest sector, amb exportacions a tots els continents.

A continuació ens vam dirigir a LLafranc, per dinar a l’Hotel LLafranc, situat a la mateixa platja, tot just davant del mar.Vàrem gaudir d’un molt bon dinar amb un plus afegit: l’alegria de trobar-nos tots junts en un entorn molt bonic.

IMG_20170419_171857Seguidament l’autocar ens portà als jardins de Cap Roig, gaudint d’ un sol esplèndid i temperatura ideal. Allà ens van rebre dues simpàtiques guies que van dividir els 40 participants en dos grups alternatius: uns es van dirigir a donar una volta pels racons més bonics i accessibles dels jardins, amb un interessant recorregut paissatjistic i botànic, i els altres a una caseta-taller per fer experiments amb plantes, microscopis i ordinadors. Es tractava de reconèixer i d’observar, augmentades, diversos tipus de fulles, de flors, de  plantes… Tant al taller com a la magnifica passejada vàrem poder observar espectaculars flors, plantes i arbres.Les magnifiques vistes del mar i de Calella de Palafrugell, des de el Cap Roig, van concloure una sortida molt agradable que va complaure a tothom.

Aquí baix podeu veure i descarregar un petit reportatge fotogràfic de la sortida.

 

 AULA ITINERANT CURS 2016-2017
AULES D’EXTENSIÓ UNIVERSITÀRIA PER A LA GENT GRAN

VISITA GUIADA A PALAFRUGELL

Día: 19 D’ABRIL 2017 (dimecres)

09,15 h.- Sortida de la Estació d’Autobusos de Girona
11,00 h.- Visita al Museu del Suro
13,30 h.- Dinar a l’Hotel LLafranc

MENÚ
PRIMER: Pica-pica variat
SEGON: Arròs a la Marinera
POSTRES
Pa, vi, aigua i cafè

16,00 h.- Visita als Jardins de Cap Roig
18,00 h.- Tornada cap a Girona

Preu pels socis de les Aules: 30 €. No socis 40 €.

Girona, 4 abril 2017
La Junta