Trobada d’Aules associades a AFOPA 2016

aulesgirona@gmail.com   28 d'octubre de 2016   Comentaris tancats a Trobada d’Aules associades a AFOPA 2016

El dia 11 de novembre d’enguany, com ja ve essent habitual, va tenir lloc la Trobada anual de les Aules d’AFOPA, on hi som convocades totes les de Catalunya, representades pels membres de les respectives Juntes, en companyia d’alguns dels i les alumnes de cadascuna. Cada any la trobada té lloc a la sala d’actes d’una de les diferents universitats catalanes, que fa les vegades d’amfitriona de l’acte. Enguany la celebració ha tingut lloc a la Universitat Ramon Llull, que ja va tenir a bé d’acollir-nos a l’anterior trobada.20161111_120521

                La nostra representació que, tot i en nombre d’assistents fou un xic minsa, va tenir una participació molt destacada, a rel de la intervenció de dos membres de la nostra Junta, que a través de sengles parlaments, hi tingueren un paper destacat, deixant el llistó molt alt.

Foren en primer terme el company Narcís Solergastó, que tractà de la importància que cadascuna de les Aules tingui contractada una assegurança de responsabilitat civil, per tal de tenir cobert qualsevol dels riscos que, bé sigui dins la pròpia Aula o al transcurs de qualsevulla sortida cultural, pugui córrer qualsevol dels nostres alumnes. Convidà, fins i tot,  a la pròpia AFOPA, a estudiar la possibilitat de ser ella qui contracti l’assegurança, amb caràcter col·lectiu, per donar cobertura a totes i cadascuna de les diferents Aules, repercutint-les la part proporcional del cost; la qual cosa comportaria una rebaixa en el preu; i alhora un servei més a donar-nos.20161111_120553_001

Tort seguit tocà la intervenció del company Lluís Coquard, el qual introduí el tema – també ben important, de la Llei de Tractament i Confidencialitat de dades,  consistent en explicar com és de necessari tenir en compte la preservació de les dades personals – de noms i imatges  –  d’alumnes i professors, previstes en la Llei, de la qual es responsabilitza a la o les persones que en facin un us inadequat. Per tal de fer-ho més entenedor, intentà d’explicar uns exemples viscuts,  al decurs de l’exercici de la seva professió; però donat l’ inexorable pas del temps, que avança massa de pressa, feu que el seu parlament fos sobtadament interromput,  ben a contracor seu i dels que l’escoltàvem atentament. El motiu fou que els organitzadors, per un excés de bona voluntat, havien programat un nombre excessiu de parlaments.

L’acte fou presidit per: El Rector de la Universitat, el Subdirector General d’Universitats, de la Grltat. De Catalunya,  la Presidenta d’AFOPA, i la Delegada de la Facultat de Psicologia. Tots els quals feren els corresponents parlaments.

Si a això hi afegim la conferència sobre “La literatura digital” impartida per la Dra. Laura Borràs , professora de la UB, la ponència del Vicepresident d’AFOPA, i la presentació de tasques dutes a terme per sengles Aules, no es estrany que el temps no donés per més, i fes necessàries les imprevistes retallades.

Un cop acabats tots els parlaments i ponències, tingué lloc el dinar de germanor, al local que regenta el restaurant ARCASA, dins del recinte de CosmoCaixa.

Resumint, es tractà d’una interessant trobada, compartida per la gent de les diferents Aules de Catalunya, sota l’empara d’AFOPA, que ens propicià l’oportunitat de compartir la jornada amb companyes i companys de diferents indrets.

20161111_103055

20161111_103021